Co widzi klient sesji prywatnej?

Często zastanawiacie się jak to jest ze strony klienta. Co tak właściwie widzi i jakie informacje trafiają na Jego maila.

Więc po kolei…

Na początku ustawiania sesji jest pole do dodania wiadomości do klienta. Właśnie tą wiadomość widzi Twój klient po wysłaniu przez Ciebie sesji. Trafia ona na maila, którego wpisałeś przy tworzeniu profilu Klienta.


rel2

 

W tym momencie Klient może zobaczyć, obejrzeć i przede wszystkim wybrać zdjęcia. Taki komunikat wita go na stronie:

s1

Po lewej stronie Twój Klient ma menu, które poprowadzi go przez wybór.

s2

Klient wybiera zdjęcia w prosty sposób. Jeśli sprzedajesz odbitki, to po zaznaczeniu „Wybieram” pod danym zdjęciem, obok pojawi się przycisk „odbitki”. Symbol ołówka pojawia się, gdy pozwalasz na komentarze odnośnie zdjęć.

s3

Po skorzystaniu z opcji komentowania, dane zdjęcie otwiera się w nowej karcie. Jest powiększone i pozwala na dodanie uwag w konkretnym miejscu na fotografii. Po dodaniu wszystkich komentarzy do zdjęć, Klient może użyć przycisku „Wyślij komentarze do fotografa”, który znajduje się na pasku na dole strony. Wtedy Ty zobaczysz je u siebie w panelu.

sp4

Ustal, ile odbitek Klient ma w cenie sesji, a jakie i za ile, może wybrać dodatkowo dla siebie, Babci zakochanej w wnuczce, czy Cioci, która ulubione zdjęcia wiesza na ścianie w salonie.

 

W lewym dolnym rogu Klient cały czas widzi podsumowanie swojego wyboru.

 

sp6

 

 

Po kliknięciu w zakładkę „Produkty” Twój Klient może zrobić zakupy w minibutiku. Wybrać dla siebie coś spośród tych rzeczy, które sprzedajesz poza zdjęciami. Produkty wraz z cenami wyświetlają się w formie zdjęć, które dodałeś. Po kliknięciu w zdjęcie Klient zobaczy szczegółowy opis.

 

Na koniec kwestia podsumowania zamówienia. Po kliknięciu „Finalizuj zamówienie” Klient ma krótkie zsumowanie kosztów. Widzi, co i za jaką kwotę kupuje. Akceptuje to i wysyła zamówienie do fotografa.

sp7

A potem dostaje podziękowanie za złożenie zamówienia:

s4

Teraz znów piłeczka pojawia się po Twojej stronie. Możesz przekazać zdjęcia, wysłać wiadomości, wysłać sesję raz jeszcze (np. po dodaniu kolejnych zdjęć), czy w inny sposób dokończyć zlecenie.

W przypadku przekazywania zdjęć, klient dostaje kolejnego maila:

s5

Po przejściu do sesji pod zdjęciami pojawia się zielony przycisk pozwalający na pobranie wszystkich zdjęć. Pobrać może też każde zdjęcie osobno.

s6

 

Podobnie jak Ty, Twój Klient ma w prawym górnym rogu dostęp do czatu, gdzie może w każdej chwili prosić o pomoc. A my na pewno pomożemy, gdy tylko będzie jej potrzebował.

Co widzi klient sesji prywatnej?

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s